ARCHÍV lakossági tájékoztató

Alapélelmiszer-csomaggal támogatjuk a bajba jutott családokat!

Senkit nem hagyunk magára a bajban!

2020. április 27. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

A koronavírus következtében kialakult helyzet sokunknak okoz nehézséget, gyergyói családokat is érintenek a járvánnyal járó negatív hatások, akik nehéz anyagi helyzetbe kerültek, mivel megszűnt a munkahelyük vagy a korlátozások miatt nem a megszokott módon és ütemben tudják élni életüket.

Őket segítjük most! Egy olyan támogatási rendszer kialakításáról határozott a képviselő-testület, amely a város költségvetéséből nyújt támogatást azon családok számára, ahol az egy főre eső jövedelem nem éri el az 500 lejt.  A támogatás keretein belül alapélelmiszer-csomagokban  részesülhetnek azok a személyek, akik a jelenlegi szükségállapot előtt munkahellyel rendelkeztek és a járvány következtében veszítették el munkájukat. A kérelemhez szükséges nyomtatványok ITT érhetőek el.

Lényeges, hogy ez a támogatás csak a sürgősségi állapot ideje alatt érvényes!

Ezúton is köszönöm a képviselő-testületnek, hogy bölcsen, a helyzet súlyát felmérve hozták meg döntésüket, segítve ezzel is a bajba jutott családokon. Most az összefogás mindennél többet ér!

Ugyanakkor bízom abban, hogy ez az átmeneti állapot hamarosan véget ér, és a közösségünk megerősödve térhet vissza a mindennapokhoz a járvány lecsengését követően.

 tesco-elelmiszerbank-2019-045web_1.jpg

 

süti beállítások módosítása