ARCHÍV lakossági tájékoztató

Sajtó

2020. március 19. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Technikai tudnivalókról beszélgettünk a szeptember 27-i választás kapcsán

Iskolakezdésről, ivóvízhálózat-cseréről, útjavításról beszélgettünk.

Választási Program

valasztasi_program_1.jpg

 

Szeptemebr 10. - Fogadóóra az aktuális kérdésekről, fejlesztésekről beszélgettünk

Augusztus 27 - Fogadóóra, a város jelenéről, múltjáról, jövőjéről beszélgettünk

 

Vitathatatlan, hogy nagyon nehéz időszakot éltünk meg az elmúlt hónapokban, de jó hír, hogy az életünk mindennapi rendje fokozatosan visszaállhat. Végre folytathatjuk, amit elkezdtünk: olyan fejlesztések, beruházások előtt állunk, amelyekre az elmúlt 50 évben nem volt példa Gyergyószentmiklóson, ugyanakkor évtizedekre vihetik előre a településünket.

Újabb orvosi eszközzel bővült a gyergyószentmiklósi kórház felszereltsége – erről és egyéb fejlesztésekről is beszélgettünk a Napszemle augusztus 24-i Különkiadásában

Régi és új, felkészült tagokból álló teljes listával, egységes csapattal indulunk a szeptember 27-i helyhatósági választásokon az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) színeiben. Célunk egybehangzó és világos: a fejlesztéseket folytatni kell

A városi víz- és szennycsatorna rendszereken zajló fejlesztésekről beszélgettünk

A járványügyi helyzet aktualitásairól, az induló SMS-küldő szolgáltatásról, a zajló és előkészített útfelújítási fejlesztéseinkről beszélgettünk a Napszemle keddi különkiadásában

 

Elszórtan vannak koronavírus-esetek a városban, óvatosságra intek mindenkit! 

 

Vidékünket sem kerülte el a koronavírus járvány. Ezért kell továbbra is betartanunk az óvintézkedéseket, melyben a lakosság eddig is partner volt. További hírek a piacot érintő szabályozásokról és üzenet a ballagóknak a Napszemle Különkiadásában.

 

Van amit érdemes a továbbiakban is megtartani a sürgősségi állapot alatt született intézkedésekből!

A szükségállapotnak vége, de a járvány még tart. Legyünk elővigyázatosak továbbra is!

Kényszerszabadságra mennek a kulturális és sportintézmények alkalmazottai amíg újra lehet rendezvényeket tartani 

Törvénybeli kötelességeinken túl is tenniünk kell azért, hogy a rendkívüli helyzetben közösségünket egyben tartsuk, éppen ezért a korábban meghozott szigorú szabályok elrendelése mellett kedélyjavító kezdeményezéseket indítottunk.

Fotózzuk le, hogyan ünnepeljük május elsejét!  

 

 Annak érdekében, hogy könnyebbé tegyük a kijárási korlátozás „utolsó száz méterét”, különböző kezdeményezéseket indítunk útjára:

Csak hiteles forrásokból tájékozódjunk: mostantól polgármesteri hírlevélben és blogon is találhatók pontos információk a sürgősségi állapottal kapcsolatos tudnivalókról. Gyergyószentmiklóson továbbra sincs igazolt beteg. Újabb öt személy érkezett az intézményes karanténba.

 

Továbbra sincs beteg városunkban, szigorú óvintézkedések mellett megnyílt a zöldségpiac, ismét fertőtlenítjük a lépcsőházakat, ahol tiltakoznak a lakók, ott elmarad a fertőtlenítés.

 

A területalapú támogatások igényléséhez nyújt segítséget az önkormányzat, a kereskedelmi egységekben az eladóknak kötelező a védőmaszk viselése: 

Rendkívüli tájékoztatások a járványt illetően:

2020.03.30.

2020.03.27.

2020.03.26.

Családorvos javasolja: 

Gyergyószentmiklóson a közszolgáltatások rendben működnek Fodor - Vanyó Csaba műszaki igazgatú úr tájékoztatása: 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyzoltan-polgarmester.blog.hu/api/trackback/id/tr4015536184
süti beállítások módosítása