ARCHÍV lakossági tájékoztató

Egyedülálló arculata lesz az Építő utcának

2020. szeptember 10. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

A törtkőréteg elterítésével egy újabb nagy lépés történt az aszfaltozás irányába az Építő utcában is. Az útalap kiképezése előtt természetesen itt is lefektettük a víz- és a szennyvíz-hálózat, valamint az esővíz-elvezető rendszer vezetékeit, megtörtént a földgáz bevezetése is az azt igénylő háztartásokhoz. Emellett a felszín alá kerültek azok a technikai csatornák, amelyekbe a gyengeáramú vezetékeket huzalozzák majd be a különböző szolgáltatók annak érdekében, hogy felszámolhassuk végre a légben húzódó kábeleket. Ugyancsak a föld alatt húzódnak majd a közvilágítás vezetékei - ennek a technikai feltételeit is előkészítette már az útépítést végző cég.

Az utcának egyedülálló arculata lesz, hisz ún. „sharedspace”-szé, azaz megosztott térré alakul a közterület. Zöldövezet, úttest és járda is kialakításra kerül, de térben semmi nem választja el majd ezeket a részeket.

Bízom abban, hogy ez az újszerű kialakítás közkedvelt lesz majd a lakosság körében, és az Építő utca illő „előtere” lesz az onnan nyíló szabadidőparknak.

nevtelen_terv_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyzoltan-polgarmester.blog.hu/api/trackback/id/tr6816196724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása