ARCHÍV lakossági tájékoztató

Olyan helyeken is elindul a vízszolgáltatás, ahol eddig még sosem volt

2020. szeptember 15. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Új lendületet kapott a víz- és szennyvízhálózat felújítása, bővítése Gyergyószentmiklóson, miután hosszú idő óta végre új kivitelező dolgozik az Arconst Rt. által abbahagyott, ún „CNI-s projekt” befejezésén.

Az Edas-Exim Kft. már javában végzi a szükséges munkálatokat. Jelenleg a város több pontján is robotkamerával vizsgálják végig az évekkel ezelőtt földbe fektetett szennyvíz-vezetékeket, elhárítják a hibákat, pótolják a hiányosságokat, majd szakaszosan nyomás alá helyezik a rendszert.

Emellett jó ütemben haladnak a vízhálózat felújítási munkálatai is: a kivitelező víztartó próbával már ellenőrizte a város felső végétől a vasútállomásig, illetve a szárhegyi kijáratig húzódó szakaszokon a vezetékeket, a következő napokban pedig az Ady Endre, a Gödrös, a Selyem és a Külső utcákon át húzódó hálózaton végzik el ugyanezt a munkát és hasonlóképpen járnak majd el minden egyes kiépített szakaszon.

A Vár utcában zajló múlt heti „villanyvezetés” is annak érdekében történt, hogy az ottani háztartások mielőbb vezetékes vízhez jussanak. A polgármesteri hivatal megrendelésére már befejeződött az elektromos áramvezetés az utcában lévő pumpaházig annak érdekében, hogy működésbe lehessen helyezni a pumpát, ami fokozza majd a víznyomást, és az automatizálást követően az utcában elindulhasson a régóta várt vezetékes vízszolgáltatás. A kivitelező szerint erre rövidesen sor kerülhet. A szolgáltatással kapcsolatos fontos tudnivalókról a helyszínen fogjuk tájékoztatni az ott lakókat.

A gyors és hatékony munkavégzés a kivitelező szakértelme mellett annak is köszönhető, hogy nagy hely- és helyzetismerettel rendelkező gyergyószentmiklósi alvállalkozókat is bevonnak a munkálatokba.

robotkamera.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyzoltan-polgarmester.blog.hu/api/trackback/id/tr3016202402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása