ARCHÍV lakossági tájékoztató

Javul a városkép: a légi kábelek is föld alá kerülnek

2020. szeptember 08. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Ma a Rózsa utcában ellenőriztem az útépítési munkálatokat: a kivitelező az elvárt ütemben halad. Megtörtént az aszfalt előtti réteg elterítése és tömörítése, ezt követően a parkolókat alakítják ki, majd lerakják az útszegélyt és körülhatárolják a zöldövezeteknek szánt részeket. Végezetül kétrétegű aszfalt leterítése következik. A munkálatokat minden esetben úgy végezzük, hogy hosszú távon, akadályok nélkül tudjuk majd használni az utat.

Ezzel párhuzamosan a járdaépítés előkészítésével is dolgoznak az utcában. Akárcsak az úttest esetében, a járda alapja alá is előbb a vezetékeket helyezik el. Már föld alatt vannak a közvilágítás kábelei, ma pedig a gyengeáramú vezetékek számára helyezték el a technikai kanálist, amibe a különböző szolgáltatók huzalozzák be a vezetékeiket. Utolsóként a háztartási áramellátás kábeleit helyezi majd a földbe az áramszolgáltató vállalat. Ha ez is megtörténik, jöhet a járdaalap, majd a járólapok lerakása.

A légi vezetékek föld alá helyezése egyébként minden utcában megtörténik, ahol jelenleg vagy a jövőben útépítés zajlik. A lakosság igényeivel összhangban ily módon is szeretnénk a városképen javítani.

rozsablogra.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyzoltan-polgarmester.blog.hu/api/trackback/id/tr2916194744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása