ARCHÍV lakossági tájékoztató

Víz és csatorna: alapfeltétel az aszfaltozáshoz

2020. augusztus 19. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Évek óta várt jó hír, hogy újraindul az ún. „CNI-s projekt”, vagyis az Állami Beruházási Ügynökség (CNI) fejlesztése Gyergyószentmiklóson. Ez az egész várost érintő víz- és csatornahálózat kiépítéséről szól, ami 2017-ben azért maradt abba, mert a kivitelezéssel megbízott Arcons Rt. időközben csődeljárás alá került és nem folytatta a munkálatokat. Az Arconssal nemrégiben szerződést bontottunk, ezzel pontot tettünk egy áldatlan állapot végére. Közben a munka befejezésére egy új cég, a bukaresti székhelyű Edas-Exim Kft. jelentkezett. Ez a cég az Arcons által letétbe helyezett garanciapénzből fogja elvégezni a beruházás hátralévő munkálatait. Ígéretük szerint néhány napon belül neki is látnak a kivitelezésnek.

Az új kivitelező neve garancia a minőségi munkavégzésre – kellő szakmai tapasztalattal rendelkezik a víz-és szennyvízhálózatok korszerűsítése terén.

A következő időszakban az új kivitelező egy speciális mérőeszközzel, robotkamerával vizsgálja végig az elmúlt években lefektetett vezetékeket, ellenőrzik a csövek és aknák minőségét, és ahol hibákat észlelnek, kijavítják. Ezt követően szakaszosan nyomás alá helyezik a rendszert, és a fővezetékeken elvégzik a még hátralévő összekötéseket. Mindeközben befejezik a vízháznál és a szennyvíztisztítónál is a még hátralévő szerelési munkálatokat.

Ez már önmagában is egy nagyon várt korszerűsítés, de jelentősége ennél is tovább mutat. Sokszor, sok helyen elmondtuk: útépítésről, aszfaltról csak akkor szabad, akkor érdemes beszélni, ha a föld alatt minden rendben van. Ha a vezetékek, különböző közműrendszerek megfelelő minőségben, megfelelő helyre kerülnek. Mi ezen dolgozunk: nem végzünk elnagyolt, szakmai alapok nélküli munkát a gyors népszerűség érdekében.

Óriási gondunk oldódik meg az abbahagyott „CNI-s munka” folytatásával és végre megnyílik a lehetőség, hogy a beruházásban érintett útjainkat is időtálló módon, jó minőségben újíthassuk fel, és olyan utcákba is aszfalt kerüljön, ahol eddig még sosem volt.

Közben pedig Önök is láthatják, nagy erőkkel zajlik a város számos pontján a víz- és szennyvízhálózat építése, köszönhetően annak, hogy a „CNI-s” mellett saját projektet is elindítottunk, amire állami finanszírozást nyertünk. Korábban elképzelhetetlen mértékű fejlődés zajlik jelenleg. A fejlesztéseknek folytatódnia kell.

cni_blogra.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyzoltan-polgarmester.blog.hu/api/trackback/id/tr2016169708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása