ARCHÍV lakossági tájékoztató

Az EEG-készülék is megérkezett a járóbeteg-ellátó rendelőbe

2020. augusztus 20. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Összesen 17 darab professzionális diagnosztikai berendezéssel gazdagodik kórházunk járóbeteg-ellátó részlege (poliklinika) annak az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően, amelyre a polgármesteri hivatal pályázott sikeresen. A beszerzésre kerülő orvosi eszközök közül elsőként a csontsűrűségmérő érkezett meg, majd a nagy felbontású emésztőrendszeri videoendoszkóp, a napokban pedig az agyi elektromos tevékenység mérésére használt EEG-készüléket is meghozta a beszállító és működésbe is helyezte a neurológiai szakrendelőbe. A készüléket a szabadságolások lejártával, szeptembertől fogják használni a kabinetben, a különböző idegrendszeri rendellenességek diagnosztizálására.

A leszállított eszközök mellett olyan további berendezések, felszerelések gazdagítják majd a poliklinika képalkotó diagnosztikai felszereltségét, mint a komputertomográf (CT), a különböző vizsgálatokra alkalmas EKG-készülékek vagy az emlőrákszűréshez használt digitális mammográfiás készülék is – hogy csak néhányat említsünk a beszerzésre kerülő eszközök közül.

A fejlesztés által a térség egyik legmodernebb járóbeteg-ellátója lesz a gyergyószentmiklósi, és valóra válik célunk: helyben kap maximális ellátást az életét ledolgozó nagymama vagy családanya is, nem kell minden problémával más településre utazni.

Bár a beruházás java részét új gépek vásárlása teszi ki, a poliklinika épületének állóképességét is javítjuk és beépül tetőterének kihasználható felülete is, ahol laborhelyiségek lesznek kialakítva.

eeg_blogra.png

eeg2blogra.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyzoltan-polgarmester.blog.hu/api/trackback/id/tr216171302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása