ARCHÍV lakossági tájékoztató

A legkisebbekre is figyelünk!

2020. szeptember 18. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Nagy örömömre szolgált köszönteni ma azokat a kisgyerekeket és nevelőiket, akik a Pitypang óvoda megújult Virág negyedi egységében ünnepélyes keretek között kezdték az új tanévet. Az óvoda bővítése, korszerűsítése a nyár folyamán valósult meg a magyar kormány támogatásával, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében. Rendkívül hálásak vagyunk az anyaországnak mindezért! A program, így a gyergyószentmiklósi fejlesztés hosszú távú célja, hogy a korszerűen kialakított és felszerelt óvodákkal, a továbbképzésekben részesített óvodapedagógusok munkájával megakadályozzuk a magyarság számának csökkenését, a gazdasági elvándorlást, az asszimilációt.

A városunkban élő kisgyerekes szülők számára egy másik nagyon jó hír, hogy még az idei tanévben bővítjük bölcsődei szolgáltatásunkat: Tipegő névvel indítunk új gyermekgondozó, -nevelő, -ellátó csoportot az 1 év 8 hónapos és 3 év közötti gyermekek számára. 

A Tipegő csoport a Munkás Szent József templom udvarán lévő egyházi ingatlanban kap helyet, 20 gyerek befogadására lesz alkalmas. A bölcsődei tevékenységnek a Koós Károly Általános Iskola adja az intézményi keretet, felszerelésében, működtetésében az önkormányzatnak meghatározó szerepe lesz.

Minden más fejlesztésünk mellett kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy gyerekeiket biztonságban, jó körülmények között és felkészült pedagógusok kezében tudhassák a szülők. Mi azon dolgozunk, hogy ezt minden gyergyószentmiklósi tanintézmény biztosítani tudja.

oviblogra.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyzoltan-polgarmester.blog.hu/api/trackback/id/tr2016206246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása