ARCHÍV lakossági tájékoztató

Gőzerővel zajlanak az előkészületek az uszoda megnyitására

2020. augusztus 12. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Befejeződtek a közművesítés felszíni szerelési munkálatai, jelenleg a belső terekben zajlanak a finiszmunkák, a medencét már a csempézéshez készítik elő a Makkos utcai tanuszodánál. Augusztus 11-én a sajtó munkatársaival közösen szemrevételeztük, mi készült el és mi várat még magára, hogy végre megnyithassuk a lakosság által régóta várt létesítményt. A munkálatvezető arról tájékoztatott, hogy több nyugat-európai országból várnak bizonyos infrastrukturális elemeket, amelyek beszállítása a járványügyi helyzet miatt csúszik, de ettől függetlenül az építkezéssel nem álltak le: a munkafázisok átütemezésével olyan területeken haladnak, amelyek eredetileg később kerültek volna sorra.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az átadást követően a lehető leghamarabb megnyissuk az uszodát a nagyközönség előtt. Ha a járványügyi helyzet engedi, ősszel már itt vehetnek úszóleckéket a gyergyószentmiklósi diákok és használhatják a medencét az úszni vágyó lakosok.


Az uszoda működtetésével a Városi Sport Klubot bízzuk meg. A klub vezetője már el is készítette a szabályzatot, egyelőre természetesen javaslat szintjén. Ezt előbb a lakosság véleményezésére bocsátjuk, majd az önkormányzati képviselő-testület elé visszük jóváhagyásra. A dokumentum a hét folyamán kerül kifüggesztésre a polgármesteri hivatal földszinti előterében, illetve az önkormányzat honlapján is elérhetővé tesszük. A benne foglaltakkal kapcsolatban felmerülő, de akár ezektől eltérő javaslatokat írásban kérjük megfogalmazni és benyújtani a városháza ügyfélszolgálatára.

uszodablogra1.png

uszodablogra2.png

süti beállítások módosítása