ARCHÍV lakossági tájékoztató

Pezsgő közösségi tér a zsúfolt autós csomópontból

2020. augusztus 29. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Örömteli hír, hogy a lakosság igényeivel összhangban újabb lépéseket tehetünk afelé, hogy Gyergyószentmiklós visszaszerezze egykori patináját. Folyamatosan építjük, szépítjük a várost és most végre a városközpontot is felújíthatjuk, egy igazi közösségi térré alakíthatjuk.

A héten kaptuk az értesítést, hogy elképzelésünk a támogatási szerződés előtti fázisába ért és 2023. év végéig megtörténhet a főtér átalakítása. Az elmúlt években megnyert pályázataink közül az egyik legfontosabbnak tekintem ezt, hiszen sokak vágyát válthatjuk valóra: a zsúfolt autós közlekedési csomópont közösségi találkozóhellyé alakul. Hangulatos belvárossá válik majd Székelyföld egyik legszebb főtere.

Ez úgy valósul meg, hogy a főtér északi oldalán megszűnik majd a járműforgalom, helyet adva hangulatos vendéglátóhelyeknek.  Az autók a Városháza és a Fenyő áruház előtt haladnak majd, ahol kétirányú lesz a közlekedés és a Fürdő utca bejáratánál körforgalmat építünk. A zöldövezet is átalakul: folyamatosan fásítunk, parkosítunk és végre szökőkutunk is lesz.

Ennek a beruházásnak a részeként építjük át a régi moziépületet, ahová visszatérhetnek a filmvetítések, de koncertek, konferenciák, kulturális programok helyszíne is lehet majd a nagyterem. A könyvtárat pedig látványkönyvtárrá alakítjuk a 21. századi igényeknek megfelelően.

Végre igazi, pezsgő közösségi életet élhetünk majd itt!

foter_blogra.png

süti beállítások módosítása