ARCHÍV lakossági tájékoztató

Útfelújítások: itt is hosszú távra építkezünk

2020. augusztus 26. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

A városvezetés 30 éves adósságát rójuk le a „teherforgalmi útszakasz” teljes felújításával, melynek munkálatai most már látványos fázisba érkeztek. A Dózsa György és a Halász utcában múlt hét végén megtörtént az útalap legmélyebb rétegén a talaj stabilizálása, hétfőtől már a törtkőréteget teríti a tömörített talajra a kivitelező. Annak érdekében, hogy hosszú távon, akadályok nélkül tudjuk használni az utakat, cementes kötőanyaggal stabilizált töltés lerakásával folytatódik a munka, majd az útszegélyt alakítjuk ki. Végezetül pedig két rétegű aszfalttal borítjuk a felületet.

A teherforgalmat kiszolgáló szakasz közbeeső részén, a Békény utcában akkor kezdődhetnek el a felújítás előkészítő munkálatai, ha már járhatóvá vált a két szélső utca, hisz a kivitelezés idejére mentesíteni kell a Békény utcát a járműforgalomtól.

Folyamatosan ellenőrizzük is a munkafolyamatot, hogy a kivitelezés szakszerű legyen. Úgy építkezünk, hogy a jelenlegi munka eredményét évtizedeken át élvezhessük mindannyian.

Hasonlóan járunk el a Rózsa és az Építő utcák felújítása során is, és abban is következetesek vagyunk, hogy az útépítés előtt meg kell történnie a föld alatt húzódó közművezetékek kiépítésének. Tesszük mindezt annak érdekében, hogy a felújított útjainkat ne kelljen újra és újra feltörni egy más irányú fejlesztés miatt.

 utalap_blogra.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyzoltan-polgarmester.blog.hu/api/trackback/id/tr1016177820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása