ARCHÍV lakossági tájékoztató

A város védelméért, a lakók biztonságáért

2020. július 10. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

A közbiztonság növelése érdekében bővítjük a térfigyelő kamerarendszerünket – újabb 23 kamerát vásárlunk a már meglévő és működő 12 mellé. Beszerzésükre, július 10-én írtam alá a szerződést, az eszközöket egy hónapon belül kell beszállítania az ezzel megbízott cégnek.

A kamerák elhelyezési pontját a rendőrséggel közösen határoztuk meg – a város olyan részeire szereljük fel, amelyeket közbiztonsági szempontból a legindokoltabbaknak találunk. Térfigyelő-eszköz kerül így a Csiky-kert környékére, a roma-iskola területére, a múzeum előtti részre és a Bucsin negyedi bevásárlóközponthoz. Nagyon fontosnak tartom a közterek megfigyelését is, ezért ugyanígy kamerákat helyezünk a városközpontba, a Virág negyedi parkba, valamint a Virág és Bucsin negyed közötti körforgalomhoz is.

Az eszközök a nap 24 órájában pásztázzák majd a teret, éjszakai és nappali üzemmódban egyaránt jó minőségű felvételeket készítenek. A rendszer üzemeltetését és kezelését a helyi rendőrség látja el.

Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, nagyon hasznos a megfigyelőrendszer: a rögzített videófelvételek már több esetben is segítették a rendvédelmi és az igazságszolgáltató szervek munkáját. Legutóbb a kórházban történt incidens kapcsán a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították annak a járműnek a rendszámát és menetirányát, amellyel a bántalmazó személy távozott a városból.

A fejlesztés jelentős mértékben a segíti rendfenntartási feladatok ellátását Gyergyószentmiklóson.

kamera_blogra.png

süti beállítások módosítása