ARCHÍV lakossági tájékoztató

Szabadidőpark minden korosztálynak

2020. július 14. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

A fejlődés tetten érhető Gyergyószentmiklós zöld övezetein is! Modern játszóterek, szabadtéri fitnesz-eszközök, sportpálya, pihenőpark, dísznövényekkel, fákkal övezett sétányok –  minden korosztály igényeit kielégíti az Építő utcában létesített szabadidőpark, amelyet a helyi sajtó képviselőivel vettünk szemügyre ma. A hosszú évekig kihasználatlan, több mint 1 hektáros terület kész arra, hogy betöltse rendeltetését: kikapcsolódási, pihenési lehetőségeket biztosítson a gyergyószentmiklósiak számára.

A parkba egy födött pavilont is építettünk, de ivókút, vizesblokk, öntözőrendszer, biztonsági kamerarendszer és közvilágítás mind része a fejlesztésnek, sőt szélessávú internet-hozzáférés is biztosított lesz a helyszínen. A karbantartási munkákat többek között egy korszerű, többfunkciós kaszálógép segítségével végezzük el.
A tervezés során a mozgásukban korlátozott személyekre is figyeltünk, ők autóval közelíthetik meg a létesítményt, járműveiket pedig a számukra kialakított parkolóban hagyhatják. Már csak néhány játékelem hiányzik a teljes felszereltségből, amelyek – a járványügyi helyzet miatt –  várhatóan két héten belül érkeznek meg nyugat-európai országokból.

A park tehát készen áll a megnyitásra, de a látogatóknak való átadását a várható újabb járványügyi intézkedésektől tesszük függővé.

park_blogra.png

 

süti beállítások módosítása