ARCHÍV lakossági tájékoztató

Részlegesen újraindult az egészségügyi ellátás

2020. május 18. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Hétfőtől újraindult a járóbeteg-ellátás az országban, így Gyergyószentmiklóson is. Az ellátást telefonon előre egyeztetett időpontban lehet igénybe venni, és kizárólag beutaló birtokában – hívja fel a figyelmet Ferenczy István, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház menedzsere. 

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében a járóbeteg-rendelők nem a korábbi program szerint működnek, hanem minden munkanapon egységesen, két időszakban. Egyes kabinetek fél 8 és 11, mások 11 és 14 óra között fogadják a pácienseket, az alább olvasható menetrend szerint. Időpont-egyeztetés a 0266-364.008-as telefonszámon lehetséges. 

jarobeteg_szakrendelesek.jpg

Az épületbe való belépésnél kötelező szájmaszkot viselni, megmérik a belépők testhőmérsékletét, illetve egy nyilatkozatot kell kitölteni, ami a páciensek egészségügyi állapotára vonatkozó kérdéseket tartalmaz. Akinek belépésnél magasabb a testhőmérséklete 37 Celsius-foknál, a kórház előtt betegosztályozó céllal felállított sátorba irányítják, ahol további kötelező vizsgálatokon kell átesnie. 

A kórház vezetőségének kérése a páciensek felé, hogy lehetőleg egyedül érkezzenek a járóbeteg-rendelőkbe. Csak a mozgássérültek vagy valamilyen kognitív zavarral küzdő személyek esetében megengedett egy kísérő jelenléte. Aki az előjegyezett időpont előtt érkezik vizsgálatra, az épület előtt köteles várakozni. 

A kórházi osztályokon újraindult a fekvőbeteg-ellátás, de egyelőre a kórtermek csökkentett, mintegy 50%-os kihasználásával. A betegek kórházi felvételénél előnyt élveznek a sürgősségi ellátásra szorulók, a műtéti beavatkozást igénylő akut esetek, illetve az ellátásra már korábban előjegyezett páciensek. 

Újra elindult a fogászati szakellátás is. Itt is szükséges az előzetes telefonos időpontkérés, és a járványügyi óvintézkedések betartása. 

A gyermekek és felnőttek ellátását végző háziorvosok az eddigi szabályok szerint fogadják a pácienseket rendelőikben, vagyis szükséges továbbra is a telefonos időpont-egyeztetés, illetve a várótermekbe belépve a szájmaszk viselése.

süti beállítások módosítása