ARCHÍV lakossági tájékoztató

Eddig sikerült! A továbbiak is rajtunk múlnak!

Kedves gyergyószentmiklósi lakosok!

2020. május 15. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Nagyon nehéz periódust zártunk a tegnapi nappal. Tagadhatatlan, hogy a sürgősségi állapotra vonatkozó rendelkezések betartása mindannyiunk részéről rengeteg lemondással, áldozatvállalással járt. De mindez nem volt hiábavaló, hisz vidékünket a mai napig elkerülte a fertőzés. Közösen tettünk ezért, tehát az érdem is közös.

Mindenkit megillet a köszönet és a hála!

Külön köszönöm mindazoknak, akik az elmúlt két hónapban segítőkészen álltak közösségünk szolgálatába –  legyen szó intézményes keretek között zajló vagy személyes segítségnyújtásról. Hálás vagyok a szociális és orvosi ellátásban dolgozóknak, az önkénteseknek, akik bármilyen eszközzel és módon támogatták a gyergyószentmiklósiakat. A szükségállapot idején Gyergyószentmiklóson a szociális ellátást 447 személy biztosította, a városháza által szervezett vagy koordinált akciókban több mint százan vállaltak önkéntességet. Köszönet érte. Köszönetemet fejezem ki továbbá a segítőakciókat megszervező és lebonyolító hivatali munkatársaknak is, és még hosszasan sorolhatnám… Hálás vagyok mindenkinek, aki önzetlenül segített ott, ahol csak tudott.

Eddig sikerült. Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül, hogy a járvány nem szűnik meg a sürgősségi állapot végével. Az enyhítő intézkedésekkel vélhetően könnyebbé válnak majd mindennapjaink, mi magunk azonban továbbra is ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének. Kérem, hogy a jövőben is tartsunk be minden szabályt! Cselekedjünk felelősségteljesen! Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

eddig_sikerult.jpg

süti beállítások módosítása