ARCHÍV lakossági tájékoztató

Visszaszámolunk!

2020. május 12. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

Nagyon várunk egy dátumot és ezzel együtt a bejelentést, ami enyhítést hoz az életünkbe, amitől ismét kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé válnak mindennapjaink. Várunk május 15-re, amikor a sürgősségi állapot lezárultával várhatóan enyhítéseket vezet be a kormány; kicsit lazulhat a két hónapja tartó szigorúság.

 Nagyon nehéz időszakot éltünk meg a rendkívüli állapot bevezetése óta, de kijelenthetjük, hogy lemondásaink, áldozatvállalásaink nem voltak hiábavalóak. Amíg vannak települések, egész térségek, ahol jelenleg is tombol a koronavírus-járvány, mi, gyergyószékiek a mai napon is arról számolhatunk be, hogy vidékünkön egyetlen esetben sem igazolták a fertőző kórt. Talán éppen emiatt érezzük olyan távolinak a veszélyt, talán éppen emiatt sokan már nem is igazán tudnak hinni a járvány súlyosságában.

A valóság azonban azt bizonyítja, hogy az új típusú koronavírus létezik és fertőz, esetenként nagyon súlyos tüneteket produkál, áldozatokat követel. Ha nincsenek szigorú óvintézkedések, nem tudjuk lassítani a járvány terjedését. Éppen ezért az enyhítéseket követően sem egyik napról a másikra, hanem lassan, lépésről lépésre tudunk visszatérni a régi életünkhöz, szokásainkhoz.

 Reméljük, hogy hamarosan meglátogathatjuk majd távol élő szeretteinket is, hamarosan ismét megkezdhetik működésüket a bezárásra kényszerült vállalkozások, munkába állhatnak a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak és visszaáll a rend az élet minden területén.

 Azért, hogy ez Gyergyószentmiklóson mihamarabb így legyen, kérem a lakosságot, hogy az új helyzethez is az eddigi megfontoltsággal, fegyelmezettséggel és bölcsességgel alkalmazkodjunk majd! Tegyünk azért továbbra is, hogy a baj elkerülje közösségünket!

valtozasok_csak_hiteles_forrasbol_taj2.png

süti beállítások módosítása