ARCHÍV lakossági tájékoztató

Újabb professzionális eszközzel gazdagodott a járóbeteg-ellátó rendelő

2020. július 14. - Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós Polgármestere

A régió egyik legmodernebb járóbeteg-ellátója lesz a gyergyószentmiklósi, annak az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően, amely professzionális orvosi eszközök, berendezések vásárlását és az épület állóképességének javítását teszi lehetővé.

A beszerzésre kerülő orvosi eszközök közül elsőként a csontsűrűségmérő érkezett meg múlt hónapban, a napokban pedig egy nagy felbontású emésztőrendszeri videoendoszkóppal gazdagodott a poliklinika. Az orvosi eszköz hiányában mindeddig nem működött gasztroenteorológiai kabinet járóbeteg-ellátónkban, most viszont elindulhat.

A már leszállított eszközök mellett olyan professzionális berendezések, felszerelések gazdagítják majd a poliklinika eszköztárát, amelyek hiánya miatt eddig más városba kellett utaznunk bizonyos vizsgálatokért. Ilyen például a komputertomográf (CT), a különböző vizsgálatokra alkalmas EKG-készülékek és az emlőrákszűréshez használt digitális mammográfiás készülék is – hogy csak néhányat említsünk a beszerzésre kerülő eszközök közül. Legközelebb egy, az agyi elektromos tevékenység mérésére alkalmas EEG-készülék leszállítása várható. Mindez óriási előrelépést jelent a helyben végezhető orvoslásban.

Bár a beruházás java részét új gépek vásárlása teszi ki, beépül a poliklinika tetőterének kihasználható felülete is, ahol laborhelyiségek lesznek kialakítva.

A járóbeteg-ellátó mellett a kórház felszereltsége is bővült – már üzemel az az orvosi oxigént gyártó berendezés, amely mindenképp szükséges volt ahhoz, hogy a kórházban ellátottak számára kellő mennyiségű oxigént lehessen biztosítani.

poli-blogra.png

süti beállítások módosítása